Една от най-големите испански певици Bebe показва новото си Аз във Варна през юни Bebe ще представи новия си албум в София, Пловдив и Варна в началото на следващия месец, но само в Морската столица с нея ще свири цялата й група

Този юни испанската певица Вebe – магьосница на музикалната страст, красивия текст и божествения ритъм – ще добави още една вибрираща щриха към обаянието на морската столица. Точно на 16 юни от 20:30ч. испанката ще завърши турнето си у нас със запомнящ се концерт с цялата си група в Летния театър. Нито времето, нито мястото са избрани случайно – Bebe е тук, за да ни представи дългоочаквания си, четвърти подред, албум с красноречивото име „Cambio de piel“ в превод „Смяна на кожата“ . Само седмица след появата си албумът вече е №1 по продажби в iTunes в Испания и достига до №4 в Spanish Albums Chart.

Албумът ни среща с една позната и въпреки това променена Bebe, по-зряла, по-трезва, но все така чувствена и истинска. Самата певица казва преди време: „Пианото е за когато порасна“. Е, Bebe вече е пораснала, а това е албумът, в който тя пее най-много и освен гласа й чуваме и много пиано.
Bebe споделя: „Всеки диск е плод на определен момент и в този искам да се освободя. Във втория албум гласът ми беше шепнещ, в третия имаше повече гняв, а в този песните се отварят, без срам и без предразсъдъци. Казах си: Стига толкова, хайде да се отпуснем!“.

От една страна, в албума са разтърсващите парчета „La cuenta“, „Ganamos“, „La bala perdida“, „Animales hambrientos“, „Chica precavida“, а от друга – лиричните – „Que llueva“, „Más que a mi vida“, „Todo lo que deseaba“, изпълнени с щастие и радост, в които се чува и детският глас на петгодишната дъщеря на Bebе – Кандела.

„Аз съм си същата, но се чувствам еволюирала, сега съм на 37, а започнах на 24. Продължавам да мисля по сходен начин и продължавам да пея „Malo“. Научих много за музиката и композицията, но самата аз съм същият човек“, споделя Bebe. „Cambio de piel“ е от онзи особен вид „дългосрочни“ албуми – колкото повече ги слушаш, толкова повече те обсебват, а в него Bebe e в целия си блясък.

Освен във Варна, испанската красавица ще пее и в София на 9 юни в клуб Mixtape 5 и в Пловдив в Летния театър на 12 юни.

Организатори на турнето на Bebe са Symphonics, а партньори във Варна: Mall Varna, радио Energy, Eventim, TicketPro, TicketPortal, BgMaps и Bultex.

Повече информация за концерта може да получите във фейсбук:
facebook.com/BEBEinVarna2016;
facebook.com/BebewebBulgaria
или в официалното събитие:
facebook.com/events/186143958421376/
Билети за концерта он-лайн: http://www.eventim.bg/bg/bileti/bebe-live-at-varna-barna-leten-teatr-425415/event.html, в офисите на Eventim или на касата на Двореца на културата и спорта.

Повече информация зa Bebe

Голямата испанска звезда María Nieves Rebolledo Vila, по-известна като Bebe, е родена във Валенсия, но израства в Естремадура, близо до границата на Испания и Португалия. Родителите ѝ са любители на музиката. Още от малка тя пее, свири, участва в музикална група, пишe текстове и композира. След като завършва гимназия, заминава да учи драматично изкуство в Мадрид, като по време на следването си свири на китара и пее в барове, а през 2001 година печели конкурс за автори-изпълнители от Естремадура.
Музикалният ѝ талант не остава незабелязан, в края на 2003 Карлос Джин ѝ прави предложение да издаде собствен албум. Така той става продуцент на дебютния ѝ супер успешен албум „Pafuera Telarañas“ (Вън от паяжините), който излиза през 2004 и става мултиплатинен с над 800 000 продадени копия. Най-известната песен в него е „Malo“, която става световен хит, а бликащият от песента гняв – „Malo, malo, malo eres no se daña a quien se quiere“ (в превод „Лош, лош, лош си, не се наранява, когото обичаш“) се превръща в химн на борбата срещу насилието над жените по света.
Bebe излиза с нов албум почти четири години след албума „Un pokito de rocanrol“. През това време тя прави турнета в Северна и Южна Америка, музиката ѝ достига до Русия, Финландия, Турция, Гърция и България.

Bebe е добре позната на българската публика, през 2013 билетите за първия ѝ концерт – на 14 февруари в Sofia Live Club, са разпродадени само за седимца, а в рамките на „High Summer 2014″ почитателите на Bebe бяха зарадвани с два концерта на Черноморието.

През 2004 г. Bebe печели първата си награда Ondas за пробив и има 5 номинации за Латиноамериканските „Грами“ награди. Същата година е отличена четири пъти на церемонията Premios de la Música (най-значимите музикални национални награди на Испания) за: Най-добър поп албум, Нов автор, Нов изпълнител, Най-добър видео клип – “Malo”.

Източник:
Яна Милошeва
PR консултант

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]