25-годишнината на Варненския свободен университет Празнична програма 14-15 Април 2016

По повод 25-годишнината на Варненския свободен университет и за налагането на високи стандарти във висшето образование във Варна, днес 14 април (четвъртък) 2016 , след броени минути, във фоайето пред зала „Варна“ на общината, кметът на община Варна г-н Иван Портних ще отличи президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ – проф. д.ик.н. Анна Недялкова с почетен знак на кмета с лента. Почетен плакет ще получи и ректорът на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева.

Празничната програма на тържествата за отбелязване на 25-годишния юбилей на висшето училище продължава в 16 часа с Welcome-парти за чуждестранните гости на университета. На събитието ще бъдат отличени и преподаватели и служители с принос за развитието на ВСУ „Черноризец Храбър“, сред които доц. Масис Хаджолян, проф. Росица Йорданова, проф. Дончо Конакчиев, проф. Евгения Коцева, проф. д.арх.н. Иван Никифоров и др.

Специални гости на партито ще бъдат солистите на Болшой театър Диана Косирева и Андрей Болотин.

На 15 април (петък) празничната програма продължава с дискусионния форум „Неравенство и образование – глобални тенденции и перспективи“ и официалния старт на платформата Smart Future. Във форума ще вземат участие президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – възпитаник на Варненския свободен университет, бившият председател на Върховния касационен съд Лазар Груев, президентът на университета Санда в Шанхай, Китай – Ли Джин, изпълнителният директор на фонд „Русский мир“ Владимир Кочин, проф. Антонио Амадо от университета в Ла Коруня, Испания и финансистът Мартин Паев.

Във виртуалните сесии на форума ще се включат двама от носителите на почетното звание доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ – проф. Стив Ханке и проф. Джордж Вредевелд, проф. Ейал Уинтър от университета Лийчестър, Великобритания, проф. Гилад Равид от университета Бен Гурион в Израел, проф. Панайотис Бамидис от университета в Солун, Гърция и един от най-харизматичните български предприемачи през последните години – Пламен Русев – вдъхновител и организатор на събитията Webit.

В 17:30 ч. във фоайето на Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде открита изложбата „Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ – духовен център с бъдеще“. В нея са включени 12 пана с фотографии от фонда на университета. Фотографиите и кратките текстове представят вълнуваща образна панорама от четвъртвековната история на университета. В нея създатели и вдъхновители, духовни спътници, студенти, преподаватели и експерти от цял свят се редуват като фрагменти от модерна мозайка. Експозицията среща с уважение миналото, настоящето и бъдещето на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Празничният концерт спектакъл – подарък за всички варненци и гости на града, свързани с историята и развитието на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, е с начален час 18:30 в Зала 1 на ФКЦ. В него ще вземат участие Академичния танцов театър при ВСУ „Черноризец Храбър“, органистът Велин Илиев, вокална група при Ансамбъла за народни песни и танци „Варна”, балета за съвременна хореография „Артденс“, струнен квартет „Интро”, студентът на Варненския свободен университет Стивън Ачикор, вокално трио „Уникалните гласове на България“, младата българска певица Крисия Тодорова и двама от солистите на Болшой театър – Диана Косирева и заслужилият артист на Русия – Андрей Болотин.

Източник:
Десислава Тончева
Експерт „Връзки с обществеността“
Варненски свободен университет
„Черноризец Храбър“

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!