Symphonics и BGmaps организират премиерни прожекции на документалния филм „10 години с Bebe“ Премиерните прожекциикато са подарък за най-големите фенове на певицата, във връзка с концертите на Bebe в България

ПРЕМИЕРА за България: “10 години с BEBE”, документален филм на Ернан Зин

Испанката Bebe отдавна е доказала своето значение в света на музиката – носителка на многобройни награди в музикалната индустрия, с четири албума зад гърба си и милиони фенове във всички точки на света, певицата е една от най-талантливите и самобитни артисти на съвременната испанска и испаноезична култура.

Нейният живот – на сцената и зад нея – е тема на много разисквания и спекулации, темпераментната певица не един път e предизвиквала смесени реакции сред феновете си и журналите от различни държави. Може би, за да сложи ред във всичкото говорене, режисьорът Ернан Зин прави филм за света и музиката на Bebe – шедьовър на документалното кино, чиято премиера в България наближава!

ФИЛМЪТ…
“10 години с Bebe” е едно дълбоко интимно пътешествие в живота на испанката, което преминава през най-ярките моменти на успехи в живота ѝ, нейните силни и страстни години на сцената. В своята честност, обаче, режисьорът не пропуска и провалите на Bebe, както и събитията, предизвикали публични полемики, негативният отзвук от които се носи в Испания и днес.
“10 години с Bebe” е сниман в продължение на две години и в една дузина страни (включени са снимки и от идването на BEBE в България през 2014), показани са и неизлъчвани кадри от първите музикални стъпки на испанската певица, от турнетата ѝ и от личния ѝ живот.
Сред многобройните участници в “10 години с BEBE” изпъкват имената на известни артисти, като: Рикардо Дарин, Пабло Алборан, Хулиета Венегас, Хулио Медем, Роси де Палма, Андрес Каламаро, Леонор Уатлинг, Оскар Хаенада, Карлос Джин и Макако.

РЕЖИСЬОРЪТ…
Ернан Зин, който е половинката в живота на Bebe, е режисьор и на филма „Nacido en Gaza/ Роден в Газа“, излъчен на София Филм Фест през 2015. Зин получава номинация за Наградата Goya през 2015 и е носител на Наградата Jose Maria Forque през 2016.
Други документални филми, дело на Ернан Зин, са: La guerra contra las mujeres/ Войната срещу жените (2013), Quiero ser Messi/ Искам да съм Меси (2013), Mujeres que cambian el mundo/ Жените, които променят света (2010), Villa Miseria/ Квартал Мизерия (2009), Calcuta, vida en la estación de la muerte/ Калкута, живот на гарата на смъртта (1997).
Камерата на “10 години с Bebe” ни води от настройването на цял куп китари преди турнето за отбелязване на музикалния юбилей на Bebe, до еуфорията и екстаза на най-заклетите фенове по време на самите концерти. Филмът показва певицата в напълно човешка светлина, още в самото начало на кариерата й – преди лудостта и световната слава, през почти непосилно тежкото тригодишно турне за промотиране на първия ѝ аблум Pafuera Telarañas; моментите, в които тя, в пълно изтощение, зарязва всичко и заминава за „края на света“; различните етапи в живота ѝ до най-новия албум „Cambio de piel“. Именно за го представи на българските си фенове, Bebe ще направи три концерта в у нас: на 9ти юни в София, на 12ти в Пловдив и на 16ти във Варна – с цялата си банда.

Източник:
Яна Милошева
PR консултант

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]