Цонко Цонев отпразнува рождения си ден с премиерата на книгата си и в компанията на Джон Лоутън, „Б.Т.Р.” и „Черно Фередже” В „Кметълски истории” , Цонко Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър и много други.

Станал известен като най-големият рокаджия сред кметовете – Цонко Цонев, съчета рождения си ден с премиерата на книгата си „Кметълски истории” вчера, 3 юни, в компанията на много приятели от музикалната и артистичната сфера. Кметълът едва побра желаещите да споделят емоцията му в рок бар Rock IT и определено вдигна голям купон по повод премиерата на книгата си „Кметълски истории”. В творческото си пътуване във времето, Цонко Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър и много други. Сред гостите бяха Христо Мутафчиев, Мая Новоселска и Теди Москов, Астор, Адриан Рачев-Румънеца, медиците от Либия Здравко Георгиев и Кристияна Вълчева, Тончо Токмакчиев, Влади Въргала, Димитър Найденов – Джими и много други. След като кметълът каза няколко думи за книгата си, на сцената забиха с по няколко поздрава за него „Б.Т.Р.” с Васко Кръпката, Самеца, „Конкурент” и „Черно Фереже” , а Мая Новоселска не се сдържа и изпя акапелно своя забавна вариация на популярна джаз мелодия.  Голямата изненада бе появата на бившия вокалист на „Юрая Хийп“ и голям приятел на Кметъла – Джон Лоутън, който бе в София по това време и нямаше как да пропусне събитието.

В „Кметълски истории“ авторът повдига завесата над интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Книгата съдържа 14 глави за най-известните групи и изпълнители сред които Кембълът, „Любе“, Б.Т.Р. и Санеца, Емир Костурица, „Апокалиптика“, „Моторхед“, Алис Купър, „Меноар“, „Аксепт“, Глен Хюз и много други. Книгата започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна. Изключително силна и емоционална е главата, посветена на Кембълът, в която авторът споделя невероятните истории от запознанството им до самия трагичен край на неговия живот.

Специално място е отделено на женските гласове в рока – Доро Пеш, Таря Турунен и Шарън ден Адел от „Уитин Темптейшън“. От книгата запалените рок фенове ще научат повече и за колата с автографите на Кметъла, която той сам нарича „моят музей на колела“, както и за блоковете, изрисувани с ликовете на известните рокаджии. Първи е изобразен Рони Джеймс Дио, а освен образа на рок легендата е изписано и заглавието на безсмъртния му хит „Holy diver“.
Специално цветно приложение със снимки прави книгата още по-емоционална и стойностна, защото освен интересните истории, читателите ще получат и един своеобразен албум с фотографии на Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, „Скорпиънс”, Джон Лоутън, Кен Хенсли, „Дийп Пърпъл” и други.

Източник:
Илияна Йорданова ICreative PR

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]