Холандия – все по-популярна дестинация за български студенти Страната предлага най-голямото количество програми на английски език в света, след Великобритания, където английският е официален език

#studyabroadbg

Първо – защо Холандия?

Образованието в Холандия става все по-популярно и разпространено сред българските студенти в последните години и за това си има причини. Страната предлага най-голямото количество програми на английски език в света, след Великобритания, където английският е официален език.

Освен това, таксите за обучение в местните университети са много по-ниски от тези на Острова, заради което повече български студенти могат да си позволят обучение в Холандия. И не на последно място, разбира се, стои високото качество на образованието и възможностите за професионална реализация след това.

Как се кандидатства?

Изискванията за кандидатстване в холандските университети са почти универсални за всички учебни заведения. За бакалавърските програми се изисква академична справка с оценките от 9-11 клас, преведена на английски език, мотивационно писмо, CV, един от трите сертификата, взети с минимален брой точки – IELTS, TOEFL, Cambridge Advanced. Много малко и специфични програми може да поискат при кандидатстването портфолио или интервю по скайп с кандидатстващия студент.

За магистърските програми изискванията са: академична справка от университета, преведена на английски (ако кандидатстващият е в последната година от бакалавъра си) или преведена на английски и легализирана диплома от бакалавърската степен, мотивационно писмо, CV, един от трите сертификата, взети с минимален брой точки – IELTS, TOEFL, Cambridge Advanced. Ако кандидат-студентът се е обучавал в програма на английски език, то тогава няма нужда да доказва знанията си по английски език със сертификат.

Някои магистърски програми имат допълнителни изисквания, като GMAT тест (за бизнес и икономически програми), но дали е задължителен или не е трудно да се каже. Това зависи от предишното образование на кандидата и кариерния му опит.

Може да прочетете цялата статия в брой 65/ март 2016 на списание „Образование и специализация в чужбина“.

Източник:
Списание „Образование и специализация в чужбина“.

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!