Училището по управление на туризма празнува 20-та годишнина

20 годишен юбилей ще отбележи следващата година Частна професионална гимназия по управление на туризма „Константин Фотинов“. Тържествата за рождения ден започват още сега. Ръководството на гимназията вече е подготвило график на празничните събития. „Направихме инициативен комитет, с които заедно ще работим, за да отбележим годишнината. Една от главните ни задачи е да възстановим националния конкурс за есе за стипендия на името на Константин Фотинов, традиция, която беше прекъсната през последните години. Вече имаме план и дата за това – 1 ноември тази година“, каза директорът Стоянка Богданова.

В инициативния комитет заедно ще участват вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министърът на образованието/2013-2014/ проф. Анелия Клисарова. Председател е директорът на Общински детски комплекс – Варна Монка Николова. В състава му се включват още Венцеслава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образованието-Варна, председателят на фондация”Просвета” София Димитрова, Боян Димитров, арх. Венелин Жечев , родителите на ученици от гимназията Пенчо Пенчев-президент на асоциацията на барманите в България и Ивайло Пейков-съсобственик на парк-хотел”Рива”.
Първата празнична проява, според подготвения календар за чествания и юбилейни събития, ще е тържествено откриване на учебната година тази есен. Още по тържествено през пролетта на 2016 година, ще бъде изпратен с пожелания за попътен вятър и успехи 15-тият випуск на ЧПТ по УТ „Константин Фотинов“.
Гимназията е сред първите частни училища във Варна. За кратко време училището натрупва много успехи. ЧПГ по УТ „Константин Фотинов“ е призната от Агенцията по заетостта на Република Германия за обучаваща организация в сферата на туризма. Има много спечели европейски проекти, а възпитаниците и успешно се реализират на пазара на труда в бранша. Голяма част от тях вече трупат успехи на мениджърски позиции в туристическата индустрия. Други са намерили реализация в престижни обекти в Европа и Америка.
„Програмата, която сме подготвили за обучение е качествена и дава възможност нашите ученици, освен да са добре подготвени по задължителните за обучение дисциплини, да са професионално готови за практическата работа като мениджъри. Особено внимание обръщаме на чуждоезиковата подготовка“, каза директорът Стоянка Богданова.
Ръководството на гимназията се гордее, че привлича преподаватели, които са отлични професионалисти и доказани специалисти, което , както времето вече е показало, е гаранция и за бъдещи успешни випуски.
Честванията ще преминат под мотото: „Двайсет години-качествено образование с грижа за вашите деца“

Източник:

Частна професионална гимназия по управление на туризма „Константин Фотинов“

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!