Ученици „простират“ изкуство във Варна

На 15 –ти октомври Варна ще се включи за първи път в международната културна инициатива „Голямото пране“. Проектът, създаден по инициатива на френската скулпторка Жоел Гонтие, се провежда два пъти годишно в над 80 страни в цял свят. Идеята на създателите е да се изградят социални връзки чрез творчество. Необходимо е само едно въже, щипки за пране и арт продукции (рисунки, колажи и др. във формат A4), които да бъдат подчинени на обща тема. Тази интересна инсталация се прави на обичайни и не толкова обичайни места – улици, площади, плажове, кметства, библиотеки, болници, социални центрове, читалища, детски градини и училища. Есенното издание ще премине под мотото „С главата надолу“. Основната концепция на събитието е да обедини хора в различни точки на света, в един и същи ден чрез изкуство и интерпретация на обща тема.

„Битката на „Голямото пране“ е като тази на Давид и Голиат – малки късчета изкуство, прострени в градини, дворове и училища по целия свят, засягащи въпроси, за които рядко мислим – кой ли има време за такава утопия? Може би затова и избрахме тази тема – пространство отделено на инакомислието, което ни движи напред и ни вълнува“. – така организаторите обобщават посланието на инсталацията.

Събитието ще се проведе от 15:30 до 18:30ч. в Международно френско училище „Шарл Перо“ в к.к. Св.Св. Константин и Елена, където рисунките ще бъдат изложени на въже, свързващо двете сгради на училището. Учениците са подготвили рисунки и очакват всички останали творци на Морската столица, за да „прострат“ заедно своите творчески светове, обърнати „С главата надолу“.

Източник:

Виолина Николова
Project Manager

Hype Communication

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!