Ученик от Първа езикова гимназия Варна с рекорден резултат на тест на МЕНСА

Член на Менса, клон Варна от 2010 г., провокиран от статия в сайта Vesti.bg –
http://m.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/devetoklasnik-s-rekorden-rezultat-ot-test-na-mensa-6034997, организира провеждането на тест на Менса България на 22.07. в град Варна.
Такъв не е правен от септември 2013 год. Оказва се, че АКТИВНИТЕ секции (Пловдив и София) могат да правят такива тестове ежемесечно, само срещу такса от 25 лв. за желаещите. За съжаление варненската секция не е от АКТИВНИТЕ.

От 15 души, на възраст от 18 до 38 години , явили се теста, 8 човека са го издържали с над 98% – гордост за Варна!

Един от най-малките, явили се на теста е Йордан -18 годишен, ученик в Първа езикова гимназия-Варна. Неговият резултат е 156 точки (от 156 възможни, за неговата възраст) – т.е 100 %.

На сесията са присъствали Председателя на МЕНСА  България – Христо Радкови и члена на УС – Георги Цолов.

За МЕНСА

Менса е най-старата и най-масовата международна организация на хора с висок коефициент на интелигентност. Създадена е през 1946 година в Англия от Роланд Берил, адвокат, и д-р Ланселот Уеър, учен и юрист. Те имали идея за общност, единственото условие за членство в която да бъде високият коефициент на интелигентност (IQ). Първоначалните цели били, и продължават да бъдат и днес, да се създаде общност, която е неполитическа и не се отличава с расова или религиозна принадлежност. Членове могат да станат хора от всички сфери на живота, чийто IQ ги поставя в горните 2% от населението, желаят да се наслаждават на добра компания и да участват в различни социални и културни дейности. Понастоящем Менса обединява над 100000 членове в над 100 държави.

МЕНСА България

Началото на българската Менса е поставено през 1991 година, когато са проведени първите тестове на Менса в България. През 1992 година Менса-България е регистрирана като сдружение. От тогава над 2000 души са решили теста на ниво, позволяващо им членство в Менса. На годишната отчетно-изборна среща, проведена от международната Менса на 9-11 октомври’98 в Хонолулу (САЩ), българската Менса бе призната за пълноправна национална Менса с право на един глас на международно ниво.

Повече инфо на http://mensa.bg/

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!