Голямата актриса Татяна Лолова ще получи статуетката „Златна липа“`2016 Звездата на сцената и екрана ще бъде специалният гост на четвъртия Международен фестивал за ново европейско кино в Стара Загора

Татяна Лолова ще получи голямата награда на Международния фестивал за ново европейско кино в Стара Загора „Златната липа“`2016. Звездата на сцената и екрана приема овациите на феновете и гилдията на 28 май на сцената на Държавна опера Стара Загора, където ще се състои церемонията за откриването на IV-то издание на елитния форум. Там изключителната актриса ще бъде удостоена с гран при за цялостен принос към Седмото изкуство. В събота, на 29 май, Татяна Лолова, изиграла стотици роли пред публиката и камерите, ще разкрие още един от многото си таланти – тя ще засади липа в Алеята на кинославата пред Операта, където вече растат липите на титана Васил Михайлов, холивудския кино ас Джанкарло Джанини и неотразимата Мария Статулова – носители на наградата от предишните издания на фестивала. Така ще бъде спазена традицията на фестивала „Златната липа“, припомни неговият създател и художествен директор Магдалена Ралчева.

Стартът на „Златната липа“ ще бъде даден с полския хит „Варшава през нощта“, представен от режисьорката му Наталия Коринцка-Груз. 50 продукции, снимани през последните две години в 16 страни на Стария континент ще се завъртят от 28 май до 1 юни на екраните в залите на Държавна опера Стара Загора и разположената в съседство Регионална библиотека „Захарий Княжески“. “Каръци” на Ивайло Христов е родното заглавие в конкурсната програма, което ще се конкурира с творби от Дания, Естония, Унгария, Косово, Македония, Македония, Русия, Сърбия, Австрия. Шеф на рейтинговото международно жури е Костадин Бонев, а оценки още ще вдигат колегите му режисьори Нана Джорджадзе, Каан Муждеджъ и Божан Вулетич, както и руската актриса Елена Игоревна. Носителят на “Аскеер” Бойко Кръстанов, който е от най-младите властелини на тв сериалите, ще бъде водещ на “Златната липа”.

Фестивалът и тази година ще представи богата съпътстваща програма, изпъстрена с изложби, срещи с известни кинотворци и други приятни изненади.

Източник:
Пресцентър „Златната липа“

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]