ТАЗИ НЕДЕЛЯ, НА ЦВЕТНИЦА, МУЗИКАЛНИТЕ ПРИКАЗКИ ПРОДЪЛЖАВАТ С КОНЦЕРТ МАТИНЕ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ „Приятелите на оркестъра“ : Участва Оркестър Симфониета при НУИ „Добри Христов“ и неговите приятели - деца инструменталисти и танцьори

Следващият концерт от серията МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ е озаглавен „Приятелите на оркестъра“. Участва Оркестър Симфониета при НУИ „Добри Христов“ и неговите приятели – деца инструменталисти и танцьори.

МУЗИКАЛНИТЕ ПРИКАЗКИ ПРОДЪЛЖАВАТ С КОНЦЕРТ МАТИНЕ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИПо традиция, децата от публиката също ще вземат активно участие в музикалните изпълнения със специално подготвените детски музикални инструменти, и дори ще имат възможност да застанат на мястото на диригента и да дирижират големия оркестър.

Автор и водещ е Госпожа Виола – Руми Петрова, преподавател в НУИ „Добри Христов“ , а музикалните изпълнения включват любими шедьоври от музикалната класика като Музика на водата от Хендел, Унгарски танц от Брамс, Пещерата на Горския цар от Григ и Неаполитански танц от Чайковски.

„Ще представим на децата и родителите цялата палитра от музикални инструменти, които участват в симфоничния оркестър – споделя Госпожа Виола – затова каним родителите да дойдат със своите малчугани в галерията на 24 април, за да може всяко дете да открие своя любим вълшебен глас.“

Концертът е част от серията образователни концерти за деца и родители на Община Варна и НУИ „Добри Христов“, инициирана от ММФ „Варненско лято“, която се провежда с голям успех сред малките жители на морския град вече шеста година. Програмата е предназначена за малчуганите от 3 до 10-годишна възраст, тя ги среща с различните музикални инструменти и ги насърчава да пораснат като една добре подготвена, чувствителна и разбираща аудитория.

Музикалната приказка „Приятелите на оркестъра“ започва в 11:00 в неделя, на 24 април в Градската художествена галерия на Варна. Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.

Източник:
NIRA Communications PR

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]