Седмица на вкуса, Франкофонски център Варна

През цялата седмица ще се провеждат кулинарни ателиета както за най-малките, така и за ученици от професионалните гиманзии по туризъм.

Полин Боден и Жад Геби, студентки (ниво BTS) от същата гимназия, ще водят кулинарни ателиета с ученици от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна и от Международното френско училище ЕФИВ и ще се срещнат със студенти от Колежа по туризъм – Варна и от Нов Български Университет.

Отбори от шест варненски гимназии с преподаване на френски език ще се състезават в сряда, 14 октомври, в рамките на 5-то издание на Кулинарния ученически конкурс с професионално жури* в състав : Петър Йоргов, Филип Спасов и Мирослав Стоянов. Кулинарното предизвикателство за учениците тази година ще бъде да приготвяне на френски разядки.

На 13 октомври (вторник) ви каним от 18:30ч във Франкофонски център Варна да присъствате на презентация-дискусия на френски език на тема „Исторически обзор на удоволствието от вкусовите усещания” с Мирослав Станчев (преподавател по френски език към НБУ).

В сряда, 14 октомври в 19ч Полин Боден и Жад Геби, студентки в гимназия „Жесе дьо Форест“ Франция, заедно с майстор-готвач Филип Спасов ще представят кулинарно ателие на френски, на което участниците ще приготвят и дегустират специални френски рецепти.

*Информация за професионалното жури:

Петър Йоргов, майстор-готвач на ресторант-винарна „Ди Вайн“, носител на приза „Авторска кухня“ за 2014 година на списание „Бакхус“, председател на Българска асоциация за кулинарна култура

Филип Спасов, съсобственик и главен готвач на Бистро Европа, съсобственик на хлебни и сладкарски изделия „Лагард“

Мирослав Стоянов, управител на ресторант а ла карт „Грифид Вистамар“

Програма – Седмица на вкуса 2015

Източник:

Деница Калоянова

Координатор

Франкофонски център Варна

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!