Регионална библиотека „Пенчо Славейков” ще участва на конференция в Европейския парламент в Брюксел Събитието е организирано от евродепутата Емил Радев и събира в Брюксел всички посланици на библиотеките, библиотекари, евродепутати.

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна ще отбележи Празника на славянската писменост и култура 24 май с участие в конференция в Европейския парламент в Брюксел на тема „Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека“.

Събитието е организирано от евродепутата Емил Радев и събира в Брюксел всички посланици на библиотеките, библиотекари, евродепутати.

Форумът ще се проведе навръх 24 май. Идеята е евродепутатите и гостите на събитието да се запознаят със значението на славянската писменост и делото
на светите братя Кирил и Методий за културното развитие на много народи в Европа. Варненските участници ще дискутират културните проекции и посоки за развитие на библиотеките в технологичното общество. Във фокуса на събитието ще бъдат и усилията за популяризиране, както и за привличане на обществена и институционална подкрепа за дейността на библиотеките в ЕС.

Варненската библиотека кани всички свои приятели и читатели да се присъединят към нас по време на шествието на 24 май!

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!