Плаване с баркентината „Калиакра” организират инициаторите на кампанията „Талантливите деца на Варна”

Разходка с баркентината „Калиакра” организира Сдружение за „Младите с любов”, като част от кампанията „Талантливите деца на Варна”. По време на плаването из акваторията на Варненския залив, ще бъдат връчени чекове за звукозаписи на 10-годишния Донко Петров, за участие в музикален конкурс за български народни песнии, и на клуба по плувни спортове „Албатрос”, носители на купата на кмета за 2015 година, за закупуване на нови екипи.

Корабът с белите платна, ще отплава от Морска гара в събота, 12 септември, в 18.00 часа. „Щастлива съм,че нашата инициатива обедини хиляди варненци и благодарение на тях, и на всички нас, помагаме на децата на града ни да развиват своите дарби”, каза председателят на Сдружение за „Младите с любов”, Светлана Такева.

Благотворителната инициатива „Талантливите деца на Варна” стартира на 5 декември миналата година с Валя Балканска и деца и младежи от варненски самодейни състави. В нея се включиха и ансамбълът на Нешка Робева и варненски деца танцьори, Преслава и Орлин Горанов и Марияна Попова. Целта на кампанията е набиране на средства в подкрепа на това децата на Варна да имат възможност да развиват таланти и заложби, независимо в коя област, и да могат да ги покажат в различни надпревари и състезания.

Със събраните до сега средства са подпомогнати десетки талантливи деца на морския град – вокални изпълнители, танцьори, артисти, спортисти и др. Набраните средства от кампанията до момента бяха използвани за:
– Ново пиано за преподавателите и възпитаниците на „Общински детски комплекс“ – Варна.
– танцови обувки за детски танцов ансамбъл „Зорница“ към народно читалище „Отец Паисий “ – Варна.
– театрална формация „Феникс“, която пътува за участие в театралния фестивал „Океан от любов“, провел се в Пазарджик в началото на април тази година.
– Пламен Любенов, танцьорът в инвалидна количка. Той получи подкрепа да покрие разходи за обучение по интегриран танц в град Корк, Ирландия.
– Балет „Мелади“, който участва в световно първенство в Букурещ, Румъния.
– Възпитаниците на вокално студио „Angel Voices”, които участваха и грабнаха няколко награди в националния конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ в Хисаря.
– младите спортисти, възпитаници на Клуб по плувни спортове „Торпедо“ представиха Варна в един изключително престижен турнир по синхронно плуване в град Лугано, Швейцария.
– пътуване до Лондон на известния варненски хореограф Гоош и неговото училище за улични танци „The center”.
Кампанията „Талантливите деца“, по инициатива на сдружение „За младите с любов“ с подкрепата на Борислав Гуцановна Варна продължава. Тя се провежда с медийното партньорство на Радио-Варна, информационен сайт Petel.bg, вестник „Народно дело“ , BUS.tv.

Източник:

Светлана Такева

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!