Какво ще се случва в края на май в Морската градина на Варна?! Най-сладкият ден посреща Парада на сапунените балони в Детския кът, на 29 май.

В последната неделя от месец май (29.05.2016). Морската градина отново ще бъде притегателен център за незабравими забавления.

В този ден стартира седмото издание на най-мащабния детски празник на открито – „Най-сладкият ден”. Организаторите на едно от най-очакваните събития за деца в града гарантират цял ден щур купон с много песни, танци и награди, за стари и млади. По традиция отново ще се раздават безплатно – торти, сладоледи, шоколадови изкушения и още много лакомства.

Но това не е всичко – черешката на тортата в този ден е факта, че за първи път в България, и то в нашия град, ще се проведе първото издание на Парада на сапунените балони.

29 май е международния ден на сапунените балони, който тази година ще се проведе в над 70 града, на пет континента!

Набиращият популярност цветен празник бързо достига до сърцата на хората по целия свят с идеята за мир и обединение, изразявайки волята си за мир с местни паради и демонстрации на сапунени мехури, прескачайки различните културни, расови и географски граници.

В навечерието на най-прекрасния детски празник – 1-ви юни, предстоят още много забавления – надяждане с шоколадови шишчета, томболи с награди, детски бодиарт, конкурс за най-добър карнавален костюм, хиляди цветни мехурчета за най-малките и още много изненади.

Къде ще се случи всичко това – разбира се в Детския кът на Морската градина!

Източник:
Mилен Минков

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]