„Откраднат живот” е най-гледаният роден сериал сред активната аудитория През пролетния сезон българските продукции в програмата на NOVA изпреварват турската поредица на втората по гледаемост телевизия при активното градско население

Интересът на зрителите към третия сезон на „Откраднат живот“ сред населението в активна възраст (18-49 г.) спрямо сезон две е нараснал с близо 7%, а данните за аудиторния им дял от началото на излъчването на сериала през февруари спрямо месец май показват ръст от 23%.

За трите си сезона продукцията успя да върне доверието на зрителите в българските филми и показа, че и у нас могат да се правят мащабни продукции на световно ниво.

Радостни моменти, завладяващи емоции и драматични изненади, които само съдбата може да поднесе, съпътстваха героите в третия сезон на най-успешния български медицински сериал у нас. В продължение на 57 епизода зрителите на „Откраднат живот: Възмездието“ станаха свидетели на заплетени любовни триъгълници, а отмъщението и прошката вървяха ръка за ръка. Красивата сватба на Наталия и Калин и неочакваният инцидент с проф. Иван Генадиев, който си мислеше, че е надиграл съдбата, изненадаха зрителите и преобърнаха живота на някои от любимите герои, мигове преди бленувания успех и щастие на самия финал на сериала

И през третия си сезон „Откраднат живот” запази убедително лидерството си на екрана, като се превърна в първата българска продукция, предпочетена от зрителите сред градското население в активна възраст (18-49) пред турския сериал, излъчван по втората по гледаемост телевизия bTV в същия часови слот.

Най-гледани сериали за периода 20 февруари – 26 май 2017 г.

# Канал Заглавие Рейтинг%

(18-49 г. градско)

Аудиторен дял%

(18-49 г. градско)

1 NOVA Откраднат живот: Възмездието 10,8 32,0
2 NOVA Ние, нашите и вашите 9,5 25,3
3 bTV Твоят мой живот 8,9 26,0
4 NOVA София ден и нощ 8,61 24,6
5 NOVA Транспортер 8,58 22,4

Източник: Нилсен Адмосфер България

NOVA продължава да подкрепя българските филми на всички платформи, като четири от най-гледаните родни тв сериали сред зрителите от активното население (18-49 г.) са част от актуалното портфолио на компанията за 2017, редом с продукциите за голям екран – „Воевода“ и „Бензин“ (на първо място в боксофисите за последните седем години след премиерния уикенд), и онлайн поредиците „Не така, брат!“ и „Апартамент 404“, като инвестицията в дигитални сериали е иновация за българския пазар. 

 

NOVA заема първите две позиции в класацията на най-гледаните български сериали през пролетта на 2017-а, където „Откраднат живот: Възмездието“ е абсолютен лидер, следван от новия комедиен сериал „Ние, нашите и вашите“. Българското участие в Топ 5 допълват още два успешни проекта на NOVA – „София – Ден и Нощ“ и „Етажна собственост“.

Най-гледани български тв сериали за периода 20 февруари – 26 май 2017 г.

# Канал Заглавие Рейтинг%

(18-49 г.)

Аудиторен дял%

(18-49 г.)

1 NOVA Откраднат живот: Възмездието 9,3 27,6
2 NOVA Ние, нашите и вашите 8,3 22,3
3 bTV Столичани в повече 8,0 22,5
4 NOVA София – Ден и Нощ 7.8 23.1
5 NOVA Етажна собственост 3.0 17.1

Източник: Нилсен Адмосфер България

Повишен интерес към сериите на „Откраднат живот“ от трети сезон бяха отчетени и на онлайн платформата NOVA PLAY. Регистрираните видео гледания за периода от старта на сезона до момента са 5 244 000 (Mobile + Desktop & App), по данни от Google Аnalytics, или с близо 39% повече от видео гледанията на сериите от сезон 2. „Ние, нашите и вашите“ също привлича аудиторията в онлайн пространството – от старта си на 8 март до момента сериалът е регистрирал над 2 000 000 видео гледания в NOVA PLAY (Mobile + Desktop & App), по данни на Google Analytics.

Източник:
Поля Александрова
PR Manager

NOVA
Nova Broadcasting Group Inc.

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]