Младежи от 10 български града откриха тайните на Дунав

Заедно те изградиха „Стената на Дунав“, която събира факти, илюстрации и стихотворения, вдъхновени от най-дългата река в Европа

The Bridge Fest

Десетки младежи бяха предизвикани да научат интересни факти и да участват във вълнуващи творчески задачи на тема „Открий тайните на реката“ в първия ден на The Bridge Fest във Видин. Състезанието имаше за цел участниците да научат повече за Дунав като част от инициативата на Кока-Кола ХБК България за неговото опазване.

Още в първия ден на фестивала, участниците се втурнаха към т. нар. „Острови със съкровища“, където откриха любопитни факти за дължината на реката, държавите и градовете по нейното поречие, животинските видове, които обитават крайречните региони и за екологичните проблеми, които е важно да бъдат преодоляни. Младежите бяха предизвикани да се вдъхновят от водите на реката, да изобразят и намерят информация за различните видове риби и птици, които се срещат в региона.

Най-музикалните, пък, написаха и изпяха песен за Дунав, а любителите на приключенията направиха свой собствен плавателен съд. Всички научени факти и създадени материали бяха закачени на специално изградената „Стена на Дунав“, а най-добрият отбор получи страхотни награди от Кока-Кола ХБК България.

The Bridge Fest продължава със забавни творчески работилници в областта на фотографията, актьорското майсторство, музиката, танците и визуалните изкуства. Днешният ден, изпълнен с творчески предизвикателства, ще приключи в 20:00 часа на сцената на Драматичния театър, където ще се изявят талантливите актьори от ХаХаХа Импро, а утре вечер жителите на града ще се насладят на Jazz на Дунава с участието на Венци Благоев джазтет в специалната компания на Христо Йоцов.

The Bridge Fest се провежда за шеста година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цяла България. Това е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред участниците. Тазгодишното издание на фестивала се организира с подкрепата на Кока-Кола ХБК България. Повече информация можете да намерите на: https://www.facebook.com/thebridgefestival

За повече информация:
Ангелина Григорова
APRA Porter Novelli

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]