За трета поредна година във Варна „Голямото кърмене“

 „Голямото кърмене“ във Варна

Всяка година, броя на кърмещи жени, които се присъединяват към събитието „Голямото кърмене“ нараства. Варна участва за трети пореден път в тази инициатива.
Тази година събитието ще се проведе в Кът за Кърмене в градината на Карин дом на 31 юли (петък) от 10:00ч. Целта на събитието е да подобрим миналогодишния рекорд от майки, кърмещи в продължение на 1 минута едновременно своите бебета/деца.

Основни цели на Голямото Кърмене:
-подкрепа на кърменето и кърмещите като общност, възможност да се осигури постоянна подкрепа и насърчаване на кърменето;
-повишаване познанията и информираността в подкрепа на кърменето;
-подкрепа на кърменето на обществени места;
-да се направи кърменето нормална част от ежедневния живот на кърмещите майки;
-увеличаване подкрепата за кърмещи жени, подкрепа от техните партньори и роднини.
„Голямото кърмене“ (The Big Latch On) се провежда за първи път в Нова Зеландия през 2005 година, като част от Световна Седмица на Кърменето (която се провежда в периода 1-7 август). Група кърмещи майки идват на определени места по целия свят, по едно и също време и в продължение на 1 минута кърмят своите деца. След това, кърмещите се преброяват от свидетели, събира се тяхната бройка за целия свят и тази година ще се опитаме да подобрим миналогодишния рекорд – 14 536 кърмещи едновременно майки.

Ние всички знаем колко важно е кърменето. Нека чрез това събитие докажем, че ценим неговата стойност за следващите поколения.

Намерете ни във фейсбук: https://www.facebook.com/events/942314665814452/
Повече информация за събития по повод Световната седмица на кърменето 1 – 7 август 2015 г.
http://www.podkrepazakarmene.com/
http://www.kurmene.org/

Източник:

Мариам Нишанян
Marketing and Fundraising
Karin Dom Foundation

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]