Фермерски Пазар Варна организира Коледен Фермерски Пазар в Мол Варна

Коледа наближава, светлините на града блестят, северните ветрове все по-студено навяват, но ние сме оптимисти, че Коледата ще е топла, светла и красива.

В представите ни Коледа е вкусна храна, красиви подаръци, срещи със семейството и приятелите, музика и танци в уют и топлина. И добрина, повече човешка добрина.

Тази година екипът на Фермерски Пазар Варна организира Коледен Фермерски Пазар в събота и неделя на 19 и 20 декември в Мол Варна от 10ч. до 20ч.

Коледен Фермерски Пазар 2015 -1

На него всеки ще може да се подготви за Коледа с истински и вкусни храни, отгледани от производители в района по щадящ и разумен начин – храни, много различни от индустриално преработените, пакетирани храни в магазините.Очакваме да се включат около 30 производители: на млечни продукти, квасени хлябове, плодове, зеленчуци, сладка, сурови десерти и печива, диворастящи билки и др. Планирали сме и “Шоколадова работилница” за всички, които желаят да превърнат кухнята си в шоколадова фабрика! Крафт бира от най-високо качество, както и домашно вино ще посрещнат гостите ни.

Освен храна – на пазара ще има допълнително около 40 производители от сферата на изкуството, които са подготвили фантастични и различни ръчни приготвени подаръци, украса, бижута, книжки, играчки, които са чудесен подарък за нашите деца. Ние възпитаме вкуса към ръчното, към истинската материя от най-ранна възраст, като алтернатива на вносните/пластмасови индустриални продукти.

Домашна козметика с чисти съставки, както и минерален грим също ще присъстват на нашия празник. Богата програма от работилници за изработване на украса от вълна, на домашни сапуни, на пана от декупаж, музикални ателиета с песнички от цял свят, лекции за “Живот в еко-селище” и “Ведическа кухня” също ще бъдат част от събитието. Уникална система за ранно детско развитие ще покаже забавни и полезни игри за децата.Всичко това ще бъде съпроводено от живите китари на варненски талантливи изпълнители, гайди и тъпани на млади момчета, красива салса и лека, омайна джаз музика. На коледния ни кът за снимки гостите ще могат да направят най-красивите коледни фотографии в рустикален, коледен декор.

Коледен Фермерски Пазар 2015 -2

Преди около месец стана ясно, че социална кухня в града ни няма да има достатъчно храна за самотните майки и деца по празниците. Затова решихме да помолим всички варненци да се включат като донесат хранителни продукти, които ще събираме на Коледния Фермерски Пазар и двата дни на 19 и 20 декември и ще занесем на социалната кухня – за да сме сигурни, че няма да има гладни хора тази Коледа!

Вижте програмата на събитието: Programme_FM

Ще бъде красиво, ще бъде светло, топло и вкусно! Елате вие, доведете и приятел с вас!

Източник: Янина Христова и екипът на Фермерски Пазар Варна

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]