Учители от Италия помагат за европейско развитие и модернизация на СОУ „Гео Милев“ Визитата е част от работата по проект „Мостове към бъдещето”, по програма Еразъм+, финансира от Европейската комисия.

Шест италианки ще гостуват от днес (21.03)  до 25 март в СОУ „Гео Милев”-Варна.Те са учители от VIII Окръжно училище в град Пиаченца. Петдневната работна визита е свързана с плановете за европейско развитие и модернизация на СОУ „Гео Милев“, които включват обмен на опит и информация за използване на нови методи и подходи в обучението.Гостите ще наблюдават уроци по математика, чужд език, музика.Ще присъстват на изнесен урок по история в Центъра за обучение към Археологическия музей във Варна. Предвидена е практическа работа на тема “Театрални техники в обучението по чужд език“, в използването на които училището има богат опит.По предварително тяхно желание те ще наблюдават и работа по модела „Шест мислещи шапки” при който учениците коментират даден казус от различни гледни точки.В ролята на обучители ще бъдат учители от СОУ „Гео Милев”, които втора година работят по проект „Мостове към бъдещето- мотивиране на учениците за изучаване на чужди езици чрез иновационни методи в обучението”, програма Еразъм +.Те използваха лятната ваканция, за да повишат своята компетентност, да подобрят личностните си умения и качеството на преподаване, като участваха в курсове в обучителни организации от Великобритания, Малта и Финландия. Предвидено е и посещение на ЦДЗ №6 „Златно зрънце”, тъй като италианските деца започват училище на 6 години.

По време на априлската ваканция шест души от СОУ „Гео Милев” ще посетят училището в Пиаченца.Варненските учители ще се запознаят със съвременни методи на обучение, които използват италианските им колеги.Приоритет на училището са образователни проекти, които предлагат на учениците активно и интегрирано обучение чрез реални преживявания, като се отчита емоционалнното, социалното и физическо състояние на ученика и неговата културна принадлежност.Училището работи по програма за предотвратяване на ранното напускане на учениците. Специално внимание се обръща на здравното образование и спорта.

Двете визити са част от работата по проект „Мостове към бъдещето”, по програма Еразъм+, която се финансира от Европейската комисия.

Утре: 22 март 2016 г./вторник/
11.00 – 12.30 – Майсторски клас “Театрални техники в обучението по чужд език”

Източник:
ПР СОУ „Гео Милев”

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!