Иновативни подходи за работа с деца със специални потребности ще представи Карин дом пред специалисти от цялата страна

Водещи лектори от Карин дом, университети и чужди организации ще представят ефективни подходи и резултати от тяхното прилагане на Международна конференция на тема „Моделиране на нови услуги за деца с увреждания в България“.

Конференцията се осъществява по проект: „Моделиране на нови услуги за деца с увреждания в България“ с финансовата подкрепа на THE VELUX FOUNDATIONS.

Конференцията се организира от Фондация Карин дом и ще се проведе на 11-12.03.2016 година в аулата на Икономически Университет – Варна.

Основни теми на конференцията са иновации в терапията при деца с нарушение от аутистичния спектър и децата с интензивни и комплексни нужди от подкрепа. Разкриването на нови услуги в процеса на деинституционализация и интеграцията на децата със специални нужди в обществото ни, пораждат необходимостта от повишаване качеството на услугите и прилагане на подходи с доказани резултати.
Практическата насоченост на обученията, предлагани от Карин дом, както и настоящата конференция са насочени към повишаване на компетенциите на терапевти, педагози, асистенти, медицински специалисти, студенти и родители.
През своята 20- годишна история организацията винаги се е стремила да подобри качеството на живот на децата със специални нужди и техните семейства включително и като разпространява иновативни методи на работа, дали резултат в практиката на Карин дом. През последните години Карин дом акцентира на разпространение на опита и добрите практики чрез квалифицирани обучения, като само за последната година обученията са посетени от 1625 участници от над 90 организации. През 2016 година Карин дом стартира и онлайн обучения, които ще улеснят достъпа до информация и ще повишат квалификацията на специалистите.

На пресконференцията ще присъстват:
д-р Лидия Маринова (Заместник-председател на Общинския съвет и председател на социалната комисия към Общинския съвет гр. Варна).
Звезделина Атанасова – Директор на Център за професионално обучение „Карин дом“. Разработва програмите за всички обучения, провеждани от Карин дом. Обучава специалисти от страната и чужбина, родители, студенти и др. Като методист на ЦСРИ „Карин дом“ подбира терапевтичните методи и подходи за работа с децата.
Женислава Сапунджиева – Директор „Услуги за деца и семейства“, обучител
Жени отговаря за управлението на основните социални услуги на Център Социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ и Център Ранна интервенция.
Веселина Василева- Директор отдел „Развитие“. Отговаря за стратегическото развитие и проектната дейност на Карин дом.
Доц. д-р Ружа Панчева е педиатър, работещ в областта на детската гастроентерология и хранене, член на Европейско дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене.Преподавател в Медицински университет „Проф. Д-р Парскев Стоянов”-Варна.

д-р Ким Тейлър – директор на Спринг Комън Академи във Великобритания. Била е официален съветник за подобряване на образованието в специалните училища към Отдела по образование във Великобритания.
Стела Пламенова – от септември 2014 година е заместник директор в Академия Спринг Комън във Великобритания.
Теменужка Тодорова – дългогодишен ръководител на Дневен център за деца с увреждания в гр. Свищов.

Източник:

Венета Милева

Marketing & Fundrasing

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 1 Average: 5]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!