Днес в градската художествена Галерия се открива изложбата „Балканите – споделеното наследство” Проект, иницииран и реализиран от известния български фотограф Иво Хаджимишев

Балканите - споделеното наследствоДнес (24.03.2016​ г. ) от 18:00 ч. в градската художествена Галерия се открива изложбата „Балканите – споделеното наследство”.

Този фотографски проект, превърнал се в представително издание за паметниците на българската култура от Античността до епохата на Възраждането, е иницииран и реализиран от известния български фотограф Иво Хаджимишев.

Изложбата е част от програмата за отбелязване на 25-годишнината на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тя ще бъде представена за първи път в България.

Културното събитие ще бъде съпътствано от майсторски клас “Фотографията, като способ за съхранение на културно-историческото наследство”, в който освен фотографът Иво Хаджимишев, лектори ще бъдат изкуствоведите проф. Иван Маразов и доц. Ралица Русева.

Майсторският клас ще постави началото на новата магистърска програма „Художествена фотография“ – плод на партньорството на университета с емблематични имена, сред които и това на Иво Хаджимишев.

Източник:
Десислава Тончева
Експерт „Връзки с обществеността“
Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]