Здравна група „Мемориал“ с рекорд от 98 % успешни трансплантации Над 1000 българи чакат ред за органи у нас

Рекордните 98 % успешни трансплантации поставиха здравна група „Мемориал“ в челните класации на най-добрите медицински постижения в света. За България това е един от основните медицински проблеми, наред с окнологията и инвитрото, затова все повече българи се доверяват на сециалистите в южната ни съседка Турция.

У нас над 1000 българи са в списъка на чакащите за трансплантация на органи, като най-много са нуждаещите се от бъбрек. Тъй като чакането в страната ни продължава с години, което застрашава живота на болните, все повече българи избират лечението в чужбина.
Проблемът е, че донорите на органи в България са около 20 души на година, а в страни като Белгия, Австрия и Нидерландия, които са близки по население до нас – те са над 200. Освен това в страната ни са малко болниците, които предлагат подобно лечение. Това е причината през иминалите 10 г. около 300 трансплантации на българи да бъдат извършени в чужбина.

Една от най-близките и евтини дестинации за трансплантации е в съседна Турция – безспорен лидер в сферата на трансплантациите на Балканите, със световноизвестни специалисти и нови технологии в прилагането на лечение.
В Центъра за трансплантации MEMORIAL се опитват да попаднат пациенти от всички краища на света. Атрактивна е не само цената – 2-3 пъти по-ниска, отколкото в Европа, но и високото качество на операциите. Центърът се намира в Истанбул. Той има международен сертификат за качество JCI и е сред десетте водещи центрове за трансплантация в света.

Турция е на второ място, след САЩ, по извършване на чернодробни и бъбречни трансплантации годишно, като „Мемориал“ е турският водач в трансплантациите. Успешни са и едни от най-сложните трасплантации на костен мозък.
Освен това в клиниката се извършва уникалната операция за трансплантация на панкреас, която не се прави никъде другаде по света. Специалистите от лечебното заведение планират да създадат световен център, в който ще бъдат възможни трансплантации на всякакви органи – Multi Organ Transplant Center.

Днес Центърът за трансплантация на органи се оглавява от световно известния професор Мюнджи Калайоглу. Той е извършил над 45 000 операции, от тях над 2000 чернодробни трансплантации. И въпреки своите 70 години, в момента паралелно с това той ръководи отделенията по обща и детска хирургия.

За неговия заместник, професор Корай Аджарлъ, се носи славата на лекар със златни ръце. Той е извършил над 115 чернодробни трансплантации, 155 бъбречни трансплантации и 3 трансплантации на панкреас.

Здравна група „Мемориал“, известна по цял свят и с катедрите си по ин витро, сърдечно-съдова хирургия, онкоболести и др. Под шапката на групата са 11 болници в Истанбул, Анкара, Анталия, Диарбекир и Кайсери.

Източник:
VIP COMMUNICATION Agency

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]