Приключи второто издание на конкурса „Градът през моя поглед“

На 21 ноември в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ бяха връчени наградите от второто издание на конкурса „Градът през моя поглед“. Конкурсът се проведе в 2 раздела – за литература и фотография, за автори на възраст от 16 до 23 години, от Варна и региона. Свои произведения изпратиха над 50 млади автори. В отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ е подредена и изложба на ученици от СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, които също работиха по конкурсната тема. Изложбата включва фотографии, тактилни рисунки и приложни произведения. Директорът на училището г-жа Жулиета Петкова присъства на церемонията и представи неговата дейност.

Жулиета ПетковаНа снимката: Директорът на СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, г-жа Жулиета Петкова, сред участници в конкурса.

Конкурсът „Градът през моя поглед“ се организира от Фондация „Град и посоки“. Второто издание бе реализирано като част от проект, осъществен с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна. Наградите в раздела за литература определи жури в състав Елена Владова, Мариан Желев и Огнян Антов. В раздела за фотография гласуването се осъществи във Фейсбук страницата на Градското списание. Отделно организаторите отличиха с поощрителни награди по трима души в двата конкурсни раздела. Те получиха сувенирни медальони с изображение на бог Дарзалас, изработени от Петър Петров Петроний, книга, предоставена от издателство „Колибри“ и авторски книги на организаторите на конкурса. Предстои публикуването на електронен сборник с всички конкурсни произведения, който ще бъде достъпен безплатно. Всички участници в конкурса получават грамота за участие.

Награди за фотография
Първа награда – Беркант Вели
Втора награда – Александър Павлинов Иванов
Трета награда – Жулиен Николов
Поощрителни награди: Мария Трофимова, Мария Рускова, Християна Митева

Награди за литература
Първа награда – Александра Пенева
Втора награда- Петя Ангелова
Трета награда – Василена Калчева
Поощрителни награди: Анастасия Ангелова, Светлин Трендафилов, Николай Кунчев

Източник:

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!