ГОРАН БРЕГОВИЧ ИДВА С ГОЛЯМ КОНЦЕРТ ВЪВ ВАРНА

Живата икона на съвременната балканска музика обещава да вдигне на крака Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта със своя Оркестър за сватби и погребения на 14.11. От днес тръгва продажбата на билети.

ГОРАН БРЕГОВИЧ ИДВА Велик момент за варненските фенове на Горан Брегович настъпва тази година – на 14.11. балканската мега звезда ще дойде в морската столица с цялата мощ на своя Оркестър за сватби и погребения.

Организаторите на концерта от Loud Concerts и Елит Мюзик са готови да изпитат пълните възможности на обновената Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта и да съберат над 5000 души на големия концерт.

Тоталните хитове на Горан Брегович от неговата музика за филми и от албумите му – „Месечина“, „Едерлези“, „In the Deathcar“ със сигурност ще вдигнат на крака варненската публика, която от години чака нова среща с любимия си Брега. Няма да липсва и българска връзка на сцената, сръбският музикант редовно включва нашенски ритми и гласове на български народни певици.

За радост на феновете ще чуем и песни, които за пръв път ще прозвучат във Варна – те са от последния засега албум на артиста „Champagne for Gypsies“, издаден през 2012 г.
Жива икона на съвременната балканска музика, прескачащ с лекота границите между стилове и етнически традиции, Горан Брегович сложи свой уникален подпис на световната музикална сцена от края на ХХ и началото на ХХІ век. Негов патент остава драматичният микс от бравурността на циганските духови инструменти, сръбската мелодичност и българската фолклорна полифония, всичко това енергетизирано до точката на кипене от рок ритъма на ударните.
Всеки един от албумите на Брегович постига огромен успех, първите в рамките на бивша Югославия, а последвалите ги по цял свят. С групата от младежките си години „Бело дугме“ музикантът поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а съчетаването на рок и етно го превръща в посланик на балканската музика по света. Съвместната му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композициите към филмите „Циганско време“, “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта”, саундтраците към които стават световни хитове. През 1995 г. музиката към филма “Ъндърграунд” получава Златна палма на Филмовия фестивал в Кан.
От днес, 29.02., тръгват в продажба билетите за големия концерт на Горан Брегович във Варна. Цените са от 30 до 80 лв., билетите могат да се купят от мрежата на Еventim в цялата страна – бензиностанции OMV, магазинитe Office 1 Superstore, Пикадили, Техномаркет, Техонополис, както и в интернет от www.eventim.bg. За колективни билети: Елит Мюзик 052 390 801.

Източник:
Нина Локмаджиева

NIRA Communications PR

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]