Варна: Водещи норвежки експерти ни учат как да приобщаваме децата със специални потребности

Водещи норвежки експерти по приобщаващо образование ще учат българските си колеги на добри практики във Варна на 25-ти септември.

По покана на Карин Дом норвежките специалисти пристигат в морската столица, за да вземат участие в международна конференция на тема „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини“.
Основна цел на конференцията е обмен и представяне на добри практики от България и Норвегия относно приобщаване на деца със специални нужди в детски градини. Опитът на Карин дом показва, че колкото в по-ранна възраст тези деца са включени в общообразователната среда на детската ясла и градина, толкова по-лесно те се интегрират и изграждат социални взаимоотношения със своите връстници.

В рамките на конференцията наши експерти от Варна и страната също ще представят и успешни практики, идеи и подходи на работа, които могат да се взаимстват от детските градини. Лектори от Норвежката държавна ресурсна организация, подпомагаща обучението на деца със специални нужди, ще представят чрез видео и казуси как на практика е възможен преходът от специални училища към включване в редовни занятия в общообразователните детски градини.

Акценти на конференцията
Споделяне и дискутиране на добри практики и опит от България и Норвегия
Представяне на семейно-ориентирания подход в езиково-речевото обучение
Музиката в действие
За кого е предназначена
педагози от общообразователни и специални детски градини и училища
родители
ресурсни учители
представители на образователни институции
специалисти работещи с деца

Място на провеждане: Аулата на Икономически Университет – Варна
Вход: свободен

Заявете участие за конференцията, като попълните онлайн регистрационна форма преди 15 септември 2015. Местата са ограничени.
Научете повече за програмата и заявете вашето участие тук: https://karindom.org/conf2015/#
Конференцията се организира с подкрепата на Община Варна и се финансира по проект „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини” в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. – www.ngogrants.bg

Източник:

Мариам Нишанян
Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!