Регионална библиотека „Пенчо Славейков” представя „Варна и варненци в една колекция“ Книгата е съчетание на голяма колекция образи с пространен разказ за изобразеното в над 720 варненски пощенски картички и снимки.

На 16 юни, от 17.30 часа в основната сграда на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” (бул. Сливница №34, в немска читалня), ще се състои премиерата на книгата „Варна и варненци в една колекция“ от Офелия Хаджиколева.

Книгата е съчетание на голяма колекция образи с пространен разказ за изобразеното в над 720 варненски пощенски картички и снимки. Изданието преплита образ и слово, като създава по-цялостна  представа за историята на Варна от век и половина, разказва за европейския дух, който градът е имал още преди сто години.

Автор на книгата е Офелия Хаджиколева, утвърдена българска журналистка в социалната и политическа тематика. Сбирката й е една от най-богатите в колекционерските среди.

Издаването на книгата, отличаваща се и с интересното си оформление, е подпомогнато от фонд „Култура“ на Варненската община, както и от пристанище Варна.

Източник:
Регионална библиотека „Пенчо Славейков”

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]