ШЕСТ ИНИЦИАТИВИ НА ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ ВЪВ ВАРНА СЪС СРЕДСТВА ОТ ДАРИТЕЛИ

Шест значими инициативи ще се реализират във Варна със средства от дарители.

Това стана възможно след проведен конкурс от Обществен дарителски фонд за Варна. В конкурса участваха осем организации, като шест от тях получиха одобрението на оценителната комисия.

Подкрепените инициативи са следните:

Седмица на отворените врати – Информационна кампания за отбелязване на Световния ден на Алцхаймер – 21.09.2015 на Фондация „Състрадание Алцхаймер България“
Целта на инициативата е да се даде гласност на този важен и глобален проблем и да се преодолее стигмата относно заболяването. Ще бъде организирана „Седмица на отворените врати“ в гр. Варна от 14.09 до 18.09.2015г. на ул. Поп Харитон № 4 за информиране, консултиране и насочване към съществуващи услуги на болни от деменция в ранна фаза на болестта и техните близки. Ще се проведе „Алцхаймер кафе“ в дом за стари хора „Гергана“- дискусия, по въпроси свързани с деменцията и начините за по-добра комуникация с възрастните хора с дементни проблеми. Ще бъде издадена и разпространена информационна брошура за болестта.

Първи международен музикален конкурс „Аrt stars – звезди на изкуството”-Варна, 2015 година на Фондация „Звезди на изкуството”

Целта на Първи Международен Музикален Конкурс “Art Stars – Звезди на изкуството” е той да се превърне в любимо място за творчески срещи в различните жанрове на вокалното изкуство, да достигне до възможно най-широка публика и да популяризира стойностната българска и чуждестранна музика.
Този конкурс не се дублира по съдържание, цели и задачи с другите музикални конкурси във Варна. Това, което го отличава от останалите подобни формати е международният му профил и че той обхваща 3 основни раздела в певческото изкуство: класическо пеене, поп и джаз пеене и народно пеене. За първи във Варна ще се проведе международен конкурс, в който изкуството на оперното пеене е в състезателната му програма.
В рамките на инициативата с подкрепата на Обществен дарителски фонд за Варна ще бъдат осигурени награди за двама от финалистите на конкурса.

Информационна кампания за борба с редките болести на Фондация МС общество в България, клон Варна

Целта на информационната кампания за борба с редките болести е да информира широката общественост в град Варна за съвременните форми на диагностика и лечение, както и социална подкрепа.
Ще се обърне специално внимание на следните редки заболявания: Болест на Помпе, множествена склероза и др. В рамките на инициативата ще бъде организиран ден на отворени врати с достъп до водещи специалисти, издаване на информационна брошура за съвременните форми на диагностика и лечение на редки заболявания.

„Детска работилница за таланти” на Асоциация „Да съхраним жената” – Варна

„Детска работилница за таланти” е интерактивна форма за социална интеграция, за преодоляване на изолацията и най-вече за ранното разкриване на потенциалните възможности на децата, чрез осмисляне на свободното ваканционно време, за развитието на детската личност. Целта е да се подкрепят, обучат и мотивират 15 деца, така че всяко да намери своето призвание в детската работилница за таланти с интерактивни и обучителни програми изготвени от арт-творците в Галерия „Импулс”/ул. „Иван Аксаков” №57/.
Инициативата ще завърши с празник „Зная, мога и искам да успея” с вече изявените участници в детската работилница.

„За чиста и красива Варна“ на Сдружение” Пенсионерски съюз 2004” – район „Одесос”

Членове на сдружението ще номинират най-красивите балкони, дворове и междублокови пространства в район Одесос. Най добрите стопани от всяка категория ще получат награди. Снимки от всички номинирани обекти ще бъдат издадени в албум под надслов „Чистотата и красотата на градът ни е отговорност за всеки жител на Варна“ и разпространени по различни канали.

Информационна кампания за насърчаване на дарителството в град Варна на Сдружение с нестопанска цел „Ветрило“

Целта на информационната кампания е да представи значими дейности и инициативи реализирани в град Варна със средства от дарители с цел насърчаване на дарителството и изграждане на дарителска култура. В рамките на кампанията ще бъде изработен видео клип с успешно реализирани инициативи и каузи със средства от дарители в морската ни столица. Видео клипа ще бъде разпространяван по медиен канал BUS TV излъчващ чрез монитори в градския транспорт на Варна.

Проведеният конкурс за финансиране на инициативи на НПО от Варна се реализира в рамките на проект „Институционално укрепване на Фондация Обществен дарителски фонд за Варна“ с подкрепата на ФРГИ.

Източник:

Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]