България e аутсорсинг дестинация на годината за 2015 според Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания

NOA Award 2015ЛОНДОН (Великобритания), 20 ноември 2015 – България стана носител на наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г. Носителите на наградите на NOA бяха обявени на официална церемония в Лондон, на която Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА), имаше удоволствието да получи отличието за страната ни.

„2015-а е една от най-успешните години в историята на българската аутсорсинг индустрия. Фактът, че страната е призната за топ аутсорсинг дестинация измежду най-уважаваните в индустрията организации в Европа, е голяма чест, но и огромна отговорност. Сега България се изправят пред предизвикателството да надхвърли това постижение“, каза председателят на БАА.
България спечели наградата на NOA в конкуренция с други три държави претенденти (Словакия, Южна Африка и Шри Ланка) в категорията „Offshoring Destination of The Year“.
Престижното отличие е поредното международно признание за страната ни и за аутсорсинг индустрията у нас, след като през октомври т.г. България стана носител и на Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г., която вече шеста поредна година отличава усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на паневропейско ниво. Тазгодишните успехи на аутсорсинг индустрията у нас бяха предшествани от изключително успешната 2014 г., когато България бе класирана на девето място по атрактивност в аутсорсинг сектора в света и е единствената европейска държава в ТОП 10 на най-добрите дестинации за аутсорсинг според „2014 Global Services Location Index“ на анализаторската компания A.T. Kearney.
Ежегодните награди на NOA, които се провеждат за 20-а поредна година, селектират и отличават усилията на аутсорсинг организации от цял свят за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинг индустрията. Националната аутсорсинг асоциация е създадена преди 28 години и работи за повишаване положителния имидж на аутсорсинг индустрията. Понастоящем включва над 300 корпоративни членове.
Българската аутсорсинг асоциация с удоволствие съобщава, че член на асоциацията – „Скейл Фокус“ – получи наградата на NOA за 2015 г. за доставчик на аутсорсинг услуги на годината.
Аутсорсинг секторът продължава да бъде сред най-динамичните и бързоразвиващи се бизнеси в България, като за поредна година през 2014 г. бележи ръст от 13.7% в сравнение с 2013 г. и представлява 3% от БВП на страната. Аутсорсинг секторът е дал възможности за кариера и професионално израстване на над 33 000 млади специалисти през 2014 г.
Българската аутсорсинг асоциация (БАА) е създадена през 2012 г. с цел да обедини усирята на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги, за създаване и промотиране на най-добрите практики и знания и споделянето им в индустрията и всички знание-интензивни сектори в България, да повиши конкурентността на средата и създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора.

Източник:

 Катя Благоева

PR Expert

Intelday

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]