БНР се присъедини към проекта на ООН Radio Everyone

7 милиарда души по света ще чуят за 7 дни какви са глобалните цели на Организацията на обединените нации за следващите 15 години от 26 септември до 2 октомври 2015 г. Принос за това ще има и Българското национално радио, след като се присъедини към проекта Radio Everyone – глобална мрежа от радиооператори.

На 26 септември т.г. ООН ще започне кампания „Целите за устойчиво развитие“ – серия от 17 амбициозни цели за преодоляване на крайната бедност, борба с неравенството и справяне с климатичните промени до 2030 г. Ако те са изпълнени, ще гарантират здравето, безопасността и бъдещето на планетата за всички нейни жители. Най-добрият шанс тези цели да бъдат постигнати е всички хора да се запознаят с тях. Това ще стане чрез проекта „Everyone”, създаден от британския кинорежисьор Ричард Къртис , като всички медии по света ще допринесат за популяризирането на „Целите за устойчиво развитие“.

Чрез мощта си радиото – най-достъпната медия в света, ще направи достояние на слушателите „Най-важния списък със задачи в историята за хората и планетата“. В проекта ще се включат водещи световни музиканти, актьори, спортни звезди, културни икони, които ще участват в програмите на Radio Everyone. Тези програми, произведени на всички официални езици на ООН, ще се разпространяват от участниците в проекта, но всеки може да направи и собствени предавания. През 7-те дни ще се появи специална радиостанция, която по невиждан досега начин ще обедини световните радиостанции.

Съпричастност към проекта вече са заявили Big ФМ (Индия), BBC Music (Великобритания), WNYC & Public Radio International (САЩ), Ray Power FM (Нигерия), SABA – Асоциацията на радиооператорите в Южна Африка, представляваща 15 държави, Radio Romania (Румъния), Radio2 Rai (Италия), Mercury Media Group (Индонезия) и Deutsche Welle (Германия). Списъкът всеки ден се увеличава и част от него вече е и БНР.

За повече информация за глобалните цели следвайте #globalgoals и посетете www.globalgoals.org.

Източник:

Светла Стойкова, ПР
Главен експерт „Връзки с обществеността“

Българско национално радио

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]