Безплатно кино за ученици и студенти през май във Варна Традиционната инициатива „София Филм Фест за учащи“ се завръща в залите на Фестивален и конгресен център - Варна.

Безплатно кино за ученици и студенти през май във Варна

Традиционната инициатива „София Филм Фест за учащи“ се завръща в залите на Фестивален и конгресен център – Варна. В два последователни уикенда, 7-8 май и 14-15 май, всички ученици и студенти ще имат достъп до прожекции с вход свободен. Единственото условие е младите киномани да носят със себе си ученическа лична карта, бележник или студентска книжка, срещу които ще получат безплатния си билет. „София Филм Фест за учащи“ е специален проект, целящ да направи достъпно за младежите най-доброто от документалното и алтернативното кино.

На 7-ми май от 14:00ч. ще бъде показан филмът „Солта на земята“. Заглавието бързо се превърна във фаворит на публиката по време София Филм Фест. Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист. През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, следвайки непрестанно променящото се човечество. Той става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване.

8-ми май, 14:00ч., е запазен за копродукцията между Унгария, Германия и Швеция – „Белият бог“. Историята е нетрадиционна и разказва как в подкрепа на чистото родословие на кучетата нов закон въвежда тежък данък на смесените породи. Собствениците започват да изоставят кучетата си и скоро приютите се препълват. 13-годишната Лили прави всичко възможно, за да защити своя любимец Хаген, но в крайна сметка баща й го изгонва на улицата. Хаген и симпатичната му господарка отчаяно се търсят един друг.

14-ти май ще предложи лентата „Чудесата“ на Аличе Рорвахер. От 14:00ч. младите зрители ще могат да видят филма, носител на Голямата награда на журито от фестивала в Кан и със специалното участие на Моника Белучи. „Чудесата / Le Meraviglie” е история за провинцията – за особената любов между баща и дъщерите му, за липсата на синове в семейството, за животните, от които зависи животът и прехраната на една фамилия.

„София Филм Фест за учащи“ ще приключи на 15-ти май с драмата „Краят на омагьосания кръг“ (14:00ч. ФКЦ). Зрителите ще се докоснат до любовната история на Елиз и Дидие. Тя е собственик на студио за татуировки, той свири на банджо в блу-грас група. Любовта пламва в момента, в който погледите им се срещат, въпреки че двамата са коренно различни. Големите изпитания за тях обаче те първа предстоят. Дъщеричката им се разболява сериозно, а на тях не остава друго освен да се борят.

Организаторите се надяват на голям интерес от страна на варненските младежи, тъй като филмовото изживяване във фестивален формат несъмнено се различава от бързото кино в големите мултиплекси. Входът е свободен за ученици и студенти, но всички желаещи извън ученическа възраст също могат да посетят прожекциите като закупят своя билет на касите на Фестивален и конгресен център.

Източник:
Виолина Николова
Project Manager HYPE Communication

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!