Безплатен справочник за кандидат-студенти разяснява пътя към образованието в чужбина

За шеста поредна година „Маркет Тренд“, издател на сп. Образование и специализация в чужбина стартира разпространението на поредния брой на безплатния справочник за кандидат-студенти – Bachelor’s Degree Catalogue 2016. Изданието е задължително четиво за всички онези ученици от последните класове, а и техните родители, които са отправили поглед към чужбина за придобиване на бакалавърска степен! В справочника са представени сроковете, изискванията за прием и всички , които трябва да знаете за най-популярните образователни дестинации: Великобритания, САЩ, Канада, Германия, Франция, Дания, Швеция, Италия, Испания, Холандия, Австрия, Белгия, Шотландия, Швейцария, Гърция, както и България. Това го превръща в безценен помощник за родители и ученици при вземането на едно от най-важните решения в живота – изборът на висше училище.

„Целта на този справочник не е да убеждаваме читателите на всяка цена да кандидатстват в определени университети или държави“ – пояснява Йордан Карапенчев, редактор на изданието. „Нашето желание е да покажем обективно и безпристрастно факти, дати, цифри, срокове и класации. Само така родители и ученици могат да вземат информирано и правилно решение.“ – допълни той.

Справочникът съдържа информация за най-популярните специалности, както и актуални класации на най-добрите висши училища в съответните сфери. Българските университети са сравнени според данните от рейтинговата система на Министерството на образованието и науката, а чуждестранните – по авторитетната класация QS World University Rankings.

В секцията посветена на образованието в различните държави, читателите могат да се запознаят не само с фактология и срокове, но и да прочетат интересни детайли, свързани с обучението и живота в съответната страна. Новият справочник надгражда над предишните издания и с разширена информация за езиковите изпити и сертификати, необходими за кандидатстване в различните висши училища.

Шестият бакалавърски справочник Bachelor’s Degree Catalogue 2016 се разпространява в печатен и в онлайн вариант. Печатното издание може да намерите в някои от големите книжарници в страната, училища и библиотеки, както и по време на различни форуми и събития в сферата на образованието.
Справочникът се подготвя от екипа на списание „Образование и специализация в чужбина“ – единственото издание в България, което отразява тази тематика. При работата по него са консултирани експерти, университетски преподаватели и български студенти в чужбина.

Повече за сп. „Образование и специализация в чужбина” и www.studyabroad.bg:
Списание „Образование и специализация в чужбина” е единственото по рода си печатно издание на територията на България. Целта му е да представи обективна информация по широк кръг въпроси, свързани със средното и висше образование зад граница, професионалните специализации и възможностите за международни стажове и квалификационни курсове.

Екипът на списанието работи с родители, студенти, преподаватели, консултанти и експерти от частния сектор при подготовката на всеки брой, осигурявайки максимално разнообразие от гледни точки по всеки проблем на образованието у нас и в чужбина.

www.studyabroad.bg e eдинственият интернет портал за образование у нас и в чужбина, съдържащ актуална справочна информация за училища и университети, предлагащи бакалавърски, магистърски и МБА програми у нас и по света. Порталът съдържа и търсачка с профили на университети, структурирана така, че да при избор на държава и специалност например, да се изброяват, съответните университети. Дигиталните версии на стари броеве на списание Образование и специализация в чужбина, както и предишни версии на справочниците за бакалавърски и магистърски програми, както и справочника за средно образование и езиково обучение, също могат да бъдат намерени на studyabroad.bg

Източник:

Йордан Карапенчев – редактор

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]

Мис Диамандиева ООД- Образование в чужбина - Индивидуална подготовка IELTS, iBT TOEFL, CAE

Мис Диамандиева ООД – Консултации по възможности при кандидатстване за обучение в бакалавърски и магистърски програми в Европа. Срокове за кандидатстване, документи, процедури, др.
Повече на www.MsDiamandieva.eu

НАПРАВТЕ ОНЛАЙН: РЕЗЕРВАЦИЯ на час за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ!