Авангардни смарт технологии на Международния технически панаир в Пловдив Кола Smart Fortwo е награда за посетителите на ЕСЕН 2016

Авангардни автомобили от най-висок клас, съчетаващи върхови технологии и футуристичен дизайн, са експонирани в Смарт палата, която се прави за първи път в Международния технически панаир.

Деловият форум ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Пловдив с участието на компании от 33 държави и страна партньор Чехия.

Една от новите прояви на ЕСЕН 2016 е в палата 2 и се организира под надслов “be smart….”. В нея компанията Smart management представя иновативни автомобилни решения, финансов инженеринг, модерни подходи за мениджмънт и хайтех разработки. Атрактивната колекция включва демо моделите на Smart management („Мерцедес“, “Фолксваген“ и „Смарт“) и на „Мото пфое“ („Форд“, „Волво“, „Рейндж роувър“,„Ягуар“).
Лифтинг за коли, повредени от градушка, демонстрира „Пентфил и Кардинг България“. Използват се специални инструменти и технология за изправяне на вдлъбнатини без боядисване, обясняват от фирмата. Интересен хайтех експонат е и самобалансиращият се електрически скутер на „МГС-ойл“, който се управлява с движения на тялото.

Така посетителите на Есенния панаир ще се срещнат с технологиите на ХХІ век и с идеи за бъдещето. Един от тях ще получи наградата, осигурена от Международен панаир Пловдив – Smart Fortwo. Той е икономичен и красив, снабден с навигационна система и много други екстри.

На 72-ия Международен технически панаир доминира бизнесът от последно поколение. Той се откроява и в другите нови инициативи, ориентирани към символите на Четвъртата индустриална революция – роботи, автоматизация, дигитализация, комуникации, 3D, виртуална действителност.

Стартира специализирана изложба „Робохайтех“, за да даде възможност за изява на един модерен сектор на икономиката. Изложителите презентират роботи за индустрията и бита, манипулатори, роботизирани и автоматизирани системи, научни разработки и методи за обучение.

Дрон шоу е голямата атракция на „Робохайтех“. Всеки ден ще има демонстрации с летящи роботи и автомодели, тренинг на компютърни симулатори и курсове за оператори на безпилотни летателни апарати. Любознателните посетители ще научат как мобилните роботи се използват за наблюдение, фото и видео заснемане, прецизно земеделие, пожарна безопасност, защита на населението, търсене и спасяване на хора.
Новост е и СтартЪп зоната за млади изобретатели и предприемачи. Международен панаир Пловдив им предоставя щанд, за да покажат своите изделия на най-престижната технологична среща на Балканите. Участват студенти от техническите университети в Пловдив и Варна.

За първи път се обособява секция за агротехника в изложбата „Машиностроене“. Български и чуждестранни компании предлагат модерни машини за селското стопанство, инвентар и резервни части.

Иновациите са основен акцент на единадесетте специализирани изложби в рамките на Есенния панаир. Над 600 водещи компании демонстрират изделия и услуги от областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, роботиката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Близо 50 са претендентите за златни медали в Международния конкурс за иновативни продукти с високо качество.

Страна партньор е Чешката република, икономическият лидер на Централна Европа. Големи компании от енергетиката, строителното и транспортното машиностроене, добивната промишленост и други отрасли присъстват в нейната официална експозиция.
Освен с индустриални новости, посетителите могат да се запознаят с креативни идеи за визуална комуникация. В специална артзона са подредени творби на графичния дизайн, които участват в 20-ото издания на единствения в света Международен конкурс за панаирен плакат. Тази година се състезаваха 125 плаката на изложбени организации от 32 държави.

Очаква се 40 000 гости от България и Европа да дойдат в Международен панаир Пловдив, за да видят експозициите на изложителите, разположени в седем палати и откритите площи край тях.

Те може да се разгледат всеки ден от 9 до 18 часа, а на 1 октомври – до 14 часа. Билетът струва 5 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди има преференциална цена от 2 лева. Името на посетителя, който печели наградата, ще бъде обявено на 1 октомври в 13 часа.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

72-ото издание на Международния технически панаир преформатира неговия облик и показва начина, по който ще се развива деловият форум през следващите години. Той става демонстрационен център на високи технологии и нови видове бизнес. Традицията да се показват иновации от последно поколение се запазва, но вече с по-отворен хоризонт във времето, за да представят не само постиженията до момента, а и тенденции за бъдещето. По този начин се създават по-широки възможности за изява на авангардни компании, на научни и научно-приложни институти, на млади изобретатели и предприемачи.

В експозициите на изложителите може да се види пълната стойност на интелектуалния продукт, както и начините за неговото ефективно използване за създаване на модерни изделия, услуги и бизнес инициативи.

В развитите държави инвестициите в иновации (софтуер, дизайн, бранд) вече надвишават класическите „капиталови“ разходи и това е новата индустриална революция 4.0, твърдят експерти. Според тях високите технологии бързо ще променят икономиката и фирмите трябва да са готови за предстоящите обрати.

Именно с тази цел Международният технически панаир обръща все по-голямо внимание на символите на Революция 4.0 – роботи, върхови технологии, дигитализация, комуникации, 3D, виртуална действителност. Ясната визия за промишлеността на бъдещето ще съдейства на бизнеса по-бързо да се адаптира към изискванията на пазара.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕХНИЧЕСКИ ПАНАИР

Специализирана изложба „Робохайтех“ – за роботи и роботизирани системи
Смарт палата – високи технологии и нови модели за бизнес
СтартЪп зона за млади изобретатели и предприемачи
Секция за агротехника – в рамките на изложба „Машиностроене“
Тунинг зона – силови, звукови и светлинни ефекти за автомобила
Караван салон – модерни и луксозни „къщи на колела“
Дрон шоу – демонстрации и обучение на симулатор

Участници

В 72-ия Международен технически панаир се включват над 600 участници – директни изложители и представени фирми, от 33 държави: Австрия, Беларус, Белгия, България, Великобритания, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Канада, Китай, Китайско Тайпе, Лихтенщайн, Люксембург, Полша, Република Корея, Румъния, Руска федерация, САЩ, Словашка република, Словения, Турция, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Чешка република, Швейцария, Швеция, Япония

Международни изложби

АКВАТЕХ – за технологии и управление на водите
АУТОТЕХ – за транспорт и автосервизно оборудване
ЕЛТЕХ – за електроника и електротехника
ЕНЕКО – за енергетика и екология
РОБОХАЙТЕХ – за роботи и роботизирани системи
ИНФОТЕХ – за информационни технологии
МАШИНОСТРОЕНЕ
СТРОЙТЕХ – за строителни материали, машини и технологии
ХИМИЯ
ИНТЕРМИН ЕКСПО – за минна индустрия
АВТОСВЯТ ПЛОВДИВ

Експозициите са разположени в седем палати и откритите площи край тях. Най-големи отново са „Машиностроене“ и „Стройтех“ както по брой на участниците, така и по размер на експозиционните площи.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ

Награда за посетителите – лек автомобил Smart Fortwo
По време на Есенния панаир ще се проведе анкетно проучване за нагласите на посетителите с цел да се подобри организацията на изложението. Анкетните карти ще се събират в специални урни.

Един от участниците, които са попълнили анкетни карти, ще получи наградата, осигурен от Международен панаир Пловдив – лек автомобил Smart Fortwo.
Церемонията ще се състои на 1 октомври от 13 ч. пред централния парк.

Място
палати: 2, 3, 6, 10, 11, 13, 14; открити площи: V, VIІ, VIII, IX, XI, XII, XIII
Разпределение

Палати
2 – Смарт палата
3 – Аутотех
6 – Стройтех
10 – Елтех, Робохайтех,
11 – Акватех, Енеко, Химия, Официални участия
13 – Машиностроене
14 – Машиностроене, Интермин Експо

Открити площи
II – южно от п. 8 – Елтех, Инфотех., Аутотех
V – между п. 3, 4, 6, 7 – Автосвят Пловдив, Аутотех, Машиностроене
VI – северно от п. 7 – Стройтех
VIII – пред п. 11 – Енеко, Акватех, Елтех
IX – пред п. 13 – Подемно-транспортни машини, Химия
XI – северно от п. 6 – Аутотех, Стройтех, Машиностроене
XII – пред п. 14 – Стройтех
XIII – южно от п. 6 – Машиностроене

Работно време
09.00 – 18.00 часа; последен ден (събота): 09.00 – 14.00 часа

Достъп
Еднократен билет – 5.00 лв., за инвалиди, пенсионери и ученици – 2 лева
Еднократен билет за фирми (над 20 броя и с предварителна заявка) – 2.00 лв.
Входна карта за цялото време на изложението – 15.00 лв.
Информация за изложители
Посетителите могат предварително да се ориентират кои фирми участват, като използват онлайн каталога на адрес FAIRINFO.FAIR.BG.
По време на изложението онлайн каталогът е достъпен и от информационните терминали, информационните пунктове и от компютрите в Центъра за услуги и информация в палата 7. Пачатният каталог на изложителите се продава в информационните пунктове и в касата, намираща се в палата 9.

Паркинги
До палата 10
По бул. „Марица“ – на юг от панаирния комплекс, покрай река Марица
Многоетажен паркинг – вход от бул. „България“
Възможност за денонощен паркинг – открита площ XIV в района на палата 29
Паркингите са с автоматична отчитаща система – 2,00 лв/час
Еднократен дневен билет: лек автомобил – 9.00 лв., микробус – 12.00 лв., автобус – 18.00 лв.
Цена за цялото времетраене на изложението: 100.00 лв

Източник:

К.Янева

МПП

Вашето мение е важно за нас.
[Total: 0 Average: 0]